Η ΚΑΤΑΔΥΣΗ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ




Η κατάδυση με αυτόνομη συσκευή scuba δεν είναι απλώς ένα όμορφο σπορ, οι άνθρωποι βρίσκουν ότι είναι πράγματι θεραπευτικό, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Υπάρχουν σίγουρα περισσότεροι λόγοι εκτός από την διασκέδαση που προσφέρει η κατάδυση για να ασχοληθεί κάποιος και αυτοί μπορεί να είναι: ανακούφιση του στρες, αερόβια άσκηση και διαλογισμός. 

Η κολύμβηση κατά την κατάδυση είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να διατηρείστε σε φόρμα. Μέσα στο νερό χωρίς επιβάρυνση και τραυματισμούς στις αρθρώσεις και τα οστά σας, μπορείτε να τονώσετε τους μύες σας ακίνδυνα, να κάνετε επίσης μια καλή αερόβια προπόνηση και κυρίως να είστε ενεργητικοί για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να κουράζεστε. Τα μαθήματα καταδύσεων είναι ο τέλειος τρόπος να ενεργοποιηθεί το σώμα σας με το κολύμπι για μεγάλα χρονικά διαστήματα και να εργαστούν όλες οι μυϊκές ομάδες.  

Για να ξεκινήσετε κατάδυση θα πρέπει να έχετε κάποια βάση αερόβιας ικανότητας. Θα διαπιστώσετε ότι σύντομα θα βελτιωθεί με την καταδυτική δραστηριότητα. Αλλά ίσως η πιο σημαντική βελτίωση στην υγεία που προέρχεται από μαθήματα καταδύσεων να είναι η αύξηση της διανοητικής και ψυχικής υγείας. Υπάρχει μια ανεπανάληπτη γαλήνη μέσα στο υποβρύχιο περιβάλλον που στην πραγματικότητα είναι πολύ δύσκολο να σκεφτείς οτιδήποτε άλλο που σε απασχολεί εκτός από τις όμορφες εικόνες που αντικρίζεις στους βυθούς. Ετσι το μυαλό στην ουσία ''αδειάζει'' από τις σκέψεις του. Με τον τρόπο αυτό η κατάδυση μπορεί να χρησιμεύσει ως ένα είδος διαλογισμού, ο οποίος έχει αποδειχθεί ότι ανακουφίζει την πίεση και σαν τελικό αποτέλεσμα βελτιώνει την ψυχική υγεία.

Τα ζευγάρια στη ζωή, αλλά και ολόκληρες οικογένειες ακόμη μπορούν να επωφεληθούν από τις καταδύσεις. Τα μαθήματα καταδύσεων είναι ένας μοναδικός τρόπος να περνούν περισσότερο χρόνο μαζί χωρίς άγχος. Εχει αποδειχτεί οτι οικογένειες που προγραμματίζουν καταδυτικές εκδρομές και βουτάνε μαζί οι δεσμοί της οικογένειας και η αλληλεγγύη των μελών της να αυξάνονται. Επειδή ακριβώς η κατάδυση είναι μια δραστηριότητα που ο καθένας μπορεί να απολαύσει - παιδιά, γυναίκες και άνδρες - είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενοποιήσει μια ομάδα. Τέλος, η κατάδυση είναι ένα ασφαλές σπορ. Δεν έχετε να κάνετε τίποτε άλλο από το να τηρήσετε τους κανόνες που θα μάθετε στην εκπαίδευση! 

Αναδημοσίευση απο diveSSI.com 
Ελλήνισε και απέδωσε: Κώστας Ανδρεάδης

Σχόλια

Τα πιο Δημοφιλή Άρθρα